Astronomiträff i Kristianstad 

Astronomiträffar är alltid kul att gå på. Tyvärr så inträffar dom inte så ofta. Vi här i nordvästra Skåne har även även det lilla bekymret att det inte finns någon förening här i närheten. Malmö är närmast men där har vi aldrig varit! Detta var tredje året i rad som vi åkte till vår "moderklubb" Aquila i Kristianstad.

Obs bilderna är tagna med en mobiltelefon Sony Ericsson K500i

 
Samling utanför Observatoriet

Här observerade vi Solen genom en 8" Made. Vi såg ett par fina Solfläckar. Strecken på marken är ingen hopp hage. Det är väderstreck för att lättare orientera sig på natthimlen. 


Hannu 

Ställer in "dual okularet" (ett för vart öga). Med detta får man lite 3D effekt när man kikar tycker jag.


Domen

Ser lite lustig ut där på taket. Som ett stort getingbo eller något. När vi öppnade den visade det sig mycket riktigt att där var ett getingbo i, dock mycket mindre!


Samling runt grytan!

Här lagar vi till den traditionella Astronomi grytan!  


Inspektion!

Inget reportage är komplett utan en bild på Bengt när han "inspekterar". Här är han dock lite tveksam om han vill vara med på bild :) 


Gastronomiträff!

Här har Astronomiträffen övergått till Gastronomiträff! Mycket god mat och efterrätt serverades! Slutligen visade jag och Bengt lite fim och bilder. Vi såg bland annat min film från Venuspassagen. Efter det så styrde vi kosan hemåt. Det var en lyckad dag och jag är säker på att vi återkommer nästa år. Då får vi hoppas på lite bilder från observatoriet också ;)